lauantai 24. syyskuuta 2011

Halot ja valot varikolla

Tämän viikon tiistain treenit oli Taskilan vihervarikolla. Siellä riittikin edelleen uusia ja jänniä piiloja, sillä paikat ja kamat siellä muuttuvat koko ajan. Hallittavuus ennen omaa vuoroa sujui yllättävän innokkaasti - vielä kun saisi sen metsässäkin toimimaan! ;)
Halusin Halolle vain ilmaisutreeniä, sillä paikasta löytyy sopivan haastavia piiloja. Me kun siis tarvitaan vielä varmuuttaa ilmaisuun niissä tilanteissa, jotka poikkeaa jotenkin "normista". Eka maali oli risulavalla. Halo sai hajun ohi juostessaan ja palasi hienosti tarkentamaan. Maali löytyi hyvin, mutta kertomaan tullessa oli jälleen pienellä koiralla vaikea monivalinatehtävä! Ensin Halo juoksi Outin luo, joka käveli takanani ja hetken arvottuaan onneksi totesi että "eikusittenkitonne!". Itse ilmaisu sujui muuten hyvin.


Toinen maali oli siirtolavakasan päällä Halon ulottumattomissa. Ympärillä oli erilaisia lava- ja laattakasoja, joten ihan iholle ei päässyt oikein miltään puolelta. Olin todella tyytyväinen siihen, miten hienosti Halo työsti maalia. Se jopa itse kiipeili kasoille, ja yritti löytää reittiä kohti vahvempaa hajua. Lopulta autoin hieman ja annoin vinkkiä oikeasta lähestymissuunnasta. Voi sitä riemua kun maali vihdoin hoksattiin! Riemun prosessointi kestikin hetken, ennenkuin Halo muisti että "AINIIN!" ja tuli ilmaisemaan.


Toiselta maalilta lähtiessä todettiin, että kylläpä se vähäkin tuuli taas katosi.  Kolmas maali oli lahoavan kymmenisen metriä korkean hakekasan päällä. Yhtäkkiä tuli kuitenkin melkoinen puhuri, ja vieläpä täsmälleen oikeasta suunnasta. Halo sai hajun kaukaa ja juoksentelikin pian aika vauhdilla pitkin hakekasoja. Tällä maalilla myös ilmaisu meni ihan nappiin, joten siihen oli hyvä lopettaa!

Samalla meillä oli testissä Halon uudet hälytysvalot. Kävin siis muutama viikko sitten Taskulamput.fi:ssä päivittämässä valoja talven varalle. Otin kokeiluun NiteIzen "SpotLit"-avaimenperävalon, joka yllätyksekseni osoittautui liian kirkkaaksi omiin vaatteisiin. Sepä oli siis juuri sopiva Halolle! Valkoiselle valolle täytyi siis käydä ostamassa kaveriksi punainen, että saatiin uudistettua Halon liivien sivuvalot.Valoissa on metallinen klipsi, joka vaikuttaa jopa melko kestävältä. Halon liiveissä moiselle ei tosin ole tarvetta, mutta ainakin noita on siis tarvittaessa helppo soveltaa muuallekin. Valossa on sekä tasainen että vilkkumoodi, ja painokatkaisija on keskellä valoa. Katkaisija on melko jäykkä, mikä on kyllä todella hyvä ominaisuus. Nämä valot siis tuskin sammuvat vahingossa, jos (tai kun!) Halo päättää piehtaroida kesken hommien!


 

Lisäksi tykkään tästä valomallista myös siksi että valo suuntautuu noissa liiveissä ollessaan suoraan ulospäin, eikä vain tiettyyn kapeaan keilaan, kuten useimmat pienet valot. Toivotaan että nuo kestävät käyttöä yhtä hyvin kuin on tähän saakka näyttänyt! 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti