Halo

"Halo"
Bovenop Buffalo Bill
bouvier / uros
brindle
s. 12.8.2007
kasv. Marketta Lähdekorpi
om. Päivi Kekkonen

Kuva: Minna VäänänenTämä on Halon oma sivu, jonne kerään Halon aikaansaannoksia ja ominai(tui?)suuksia, sekä tietysti ne kaikkein edustavimmat valokuvat. Arkielon kuulumiset ja otteet treenipäiväkirjasta löytyvät blogin puolelta juttuja-välilehdeltä.


Halon ykkösharrastus on pelastuskoirapuuhat.
Aloitimme treenaamisen Oulun Seudun Etsintäkoirien riveissä kun Halo oli 4 kk ikäinen. Tähän mennessä plakkarissa ovat seuraavat koesuoritukset:
Kuva: Juha LehtikangasPelastuskoirien maastoetsinnän hakukoe:

30.4.2011 peruskokeen päiväosio,
Muhos, testaajana Anne Niittyvuopio

20.8.2011 peruskokeen pimeäosio,
Kajaani, testaajana Miia Halonen

28.4.2012 loppukokeen päiväosio,
Haukipudas, testaajana Miia Halonen

28.4.2012 loppukokeen pimeäosio,
Haukipudas, testaajana Petri Koistinen
Halo saavutti hälykelpoisuuden keväällä 2012 ja seuraavana tavoitteena on tietysti hälytysryhmään hakeminen ja "oikeisiin töihin" pääseminen. Koerintamalla meitä puolestaan seuraavana odottavat jäljen peruskokeet. Tekemistä todellakin riittää vielä.. ;)

Kuva:Juha Lehtikangas
Kuva: Juha Lehtikangas

Sekä Halo että ohjaaja tykkäävät myös rauniopuuhista, ja niitä treenataan aina kun moinen mahdollisuus eteen sattuu - eli tältä suunnalta maata toistaiseksi harmillisen harvoin. Tottelevaisuutta harrastelemme myöskin ensisijaisesti pelastuskoirapuuhia silmällä pitäen.
Vesipelastusta olemme harrastelleet kun aika on antanut myöten. Vepe-rannassa Halo saatiin uimaan ensimmäistä kertaa kypsässä lähes 3 vuoden iässä ja siitä lähtien puuha onkin ollut Halolle hyvin mieluisaa! Toivottavasti tulevina kesinä aikaa riittäisi tälle harrastukselle enemmänkin!

Kuva: Miia Halonen

Halo kävi luonnetestissä 22.5.2010 Haukiputaalla seuraavin speksein:
 Tuomareina Reijo Hynynen & Jari Keinänen
+116 p. ja laukausvarma

toimintakyky +1
terävyys +1
puolustushalu +1
taisteluhalu -1
hermorakenne +2
temperamentti -1b
kovuus +3
luoksepäästävyys +2a
laukauspelottomuus +++

Halo on siis leppoisa kaveri, jota ei testissä mikään hetkauttanut. Videomateriaalia luonnetestistä ilmestyy tänne toivon mukaan, mikäli emäntä sen osaa tänne lisätä.

Kuva: Taru Vallius
 
Virallisissa terveystutkimuksissa Halo kävi 21.10.2010
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0
silmät: PHTVL aste 1
polvet: 0/0
 


Halo kastroitiin joulukuussa 2009 piilokiveksen vuoksi. Operaatio ei koirapojan eloa juurikaan muuttanut - tytöt toki kiinnostavat aiempaa vähemmän ja ruoka puolestaan hieman enemmän!