keskiviikko 29. elokuuta 2007

Soijamakaronilaatikkokokeilu


Tähän mennessä en ole oikein ollut innostunut mistään kokeilemistani soijaruuista, mutta ajattelin testata maistuisiko soija makaronilaatikossa kuitenkin ehkä jopa hyvältä. Kuten kuvasta näkyy, ulkonäöstään huolimatta ruoka on maistunut. Näillä määrillä ruokaa riittää 6-8 annokseen. Ohjeenpoikasta:

3 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
3/4 pussia gnocchi-pastaa
1 liha- tai kasvisliemikuutio (maun mukaan)
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 tölkki yrttimaustettua tomaattimurskaa
2,5 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta
mustia oliiveja
mustapippuria
paprikajauhetta
chiliä
basilikaa (parasta tuoreena!)
oreganoa

Anna soijarouheen liota vedessä 10 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200C asteeseen. Keitä makaronit liemikuutiolla höystettynä melkein kypsiksi. Heitä turvotettu soijarouhe paistinpannulle, lisää sipuli ja valkosipuli ja anna paistua hetki. Lisää tomaattimurska, oliivit ja mausteet. Mausteita saa olla reilusti, etenkin jos ei satu tykkäämään soijan mausta. Anna muhia kunnes makaronit alkavat olla lähes kypsiä. Lisää ruokakerma ja lämmitä vielä kiehumispisteeseen. Sulata lopuksi juustoraaste kastikkeen joukkoon. Ota ISO uunivuoka ja lado vuorotellen makaroneja ja kastiketta vuokaan. Paista puolisen tuntia 200C asteessa.

Ensi kerralla pitää muistaa ostaa kapriksia, ne varmaan sopii tähän hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti