perjantai 8. kesäkuuta 2012

Pärskeitä ja pähkäilyä

Tiistaina suuntasimme pitkästä aikaa Kiviharjuun treenaamaan. Koska paikalla sattuu olemaan vanha sorakuoppalampi, niin tulipas mieleen kokeilla vähän erilaista ilmaisuharjoitusta Halolle! Maali sijoittui lamperoisen lahdelman toiselle puolen, ihan lähelle rantaa ja kaiken lisäksi näkyville. Ajatus oli testata, lähteekö Halo uimalla maalille vai päättääkö pähkäillä reitin rantaa pitkin, ja miten ilmaisu sitten sujuu vai sujuuko ollenkaan. Uimamatkaa lahden yli oli noin 20 m.

Halo bongasi maalin kaukaa ja lähestyi rantaveteen saakka vauhdilla. Sitten piti alkaa pähkäilemään, että miten tässä nyt tuonne oikeen meniskään! Halo pohdiskeli pitkään juosten rantaa eestaas, ja taisipa harkita myös rannan kautta kiertämistä, mutta palasi aina vastarannalla olevan maalin kohdalle rantaveteen hinkumaan. Minun kannustuksista huolimatta uimaan lähtö ei näyttänyt sujuvan, joten huikkasin maalia kutsumaan koiraa. Sepäs antoikin lisäpontta sen verran, että Halo päätti sittenkin uida. Perillä Halo sai suorapalkan, sillä ilmaisua en halunnut enää haastavan tilanteen päätteeksi vaatia.

Muutama muukin koira kokeili samaa hommaa, ja lopulta oli märkä koirien lisäksi myös maali.. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla myöhemmin kesällä uudelleen!

Muilla maaleilla treenasimme parempaa käytöstä. Edelliskerralla olimme miettineet miten Halon saisi olemaan tallomatta kokonaan peitettyjä maaleja, ja päädyimme siihen että maalin ärähdys saattaisi tehota. Toinen perinteinen ongelmakohtahan meillä on ollut seisovia maaleja vasten hyppääminen. Nytkin Halo ehti pompata seisovaa maalia vasten, mutta tuli vauhdikkaasti takaisin ilmaisemaan maalin karjaistua. Peitetty maali tuli odotusten mukaisesti tallotuksi pään päältä, joten hän ärähti peiton alta. Yllättävää kyllä, se sai Halolle jalat alle saman tien ja ilmaisu sujui taas hyvin. Molemmille maaleille Halo palasi näytöllä yhtä innolla, joten traumoja ärähdyksistä tuskin seurasi. Katsotaan ensi viikolla muistuuko käytöstavat mieleen, vai vieläkö maalit pääsevät sanomaan! 
 

Lenkkireitin varrelle oli ilmestynyt löhötuoli. Kaikkea ne ihmiset viitsii metsään tuoda. Vaan kelpaahan tässä huilata, tuumi Halo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti