sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Vihdoinkin lunta!


Viime yönä vihdoinkin saatiin kunnon lumipeite tänne "pohjoiseenkin". Pakkasia on aina välillä ollut, mutta sitten on taas iskenyt kauhea kurakeli sateineen. Lumi on Halosta tosi kivaa, kun siihen voi sukeltaa ja sitä voi syödä aina janon yllättäessä! Kävimmekin tänään rämpimässä jo kunnon umpihankilenkin, joka väsytti kyllä pienen koiran hyvin tehokkaasti. Todella reippaasti Halo kyllä eteni vaikeassakin maastossa, kunhan vain märkien ojien yli pääsi turvallisesti sylissä.

Perjantaina kävimme ensimmäisellä rokotuksella. Samalla tuli matkustettua myös ensimmäistä kertaa bussilla ja taaperrettua Oulun keskustan läpi. Bussissa Halo matkustaa vielä ilmaiseksi niin kauan kuin syliin mahtuu (minun kanssa ei siis kyllä kovin kauaa..) ja bussin hälinä yllättäen saikin pikkumiehen kyllä paremmin hiljaiseksi ja rauhalliseksi kuin henkilöautolla matkustettaessa. Keskustassa oli paljon valoja ja liikennettä ja tietyömaita siltoineen, mutta kaiken Halo selvitti kylmäpäisesti. Ainoastaan vieressä pauhanneet tuomiokirkon kellot saivat Halon säpsähtämään, mutta muutaman kumauksen jälkeen nekin oli vaarattomiksi todettu.

Eläinlääkäritäti oli tosi kiva kun siltä sai namiakin. Hampaiden katsomisesta Halo meinasi ensin olla kyllä vähän eri mieltä, mutta rokotuspiikkiä pieni koira ei sen sijaan edes huomannut. Halon korvia täytyy seurailla, kun ne meinaavat vähän punoittaa, mutta mitään tulehdukseen viittaavaa ei ainakaan vielä onneksi havaittu. Eläinlääkäri löysi pojalta vain yhden laskeutuneen kiveksen, joten myös tätä tilannetta täytyy seurata. Samalla käynnillä saimme kutsun eläinlääkäriaseman pentukerhoon, johon pääsemme ottamaan osaa kahden viikon päästä. Innolla odotamme uusien pentukavereiden tapaamista ja eläinlääkärin opastusta eri hoitotoimenpiteisiin!

Pienten tottelevaisuustreenien lisäksi kotona ollaan opeteltu jo myös muutamia temppuja, joiden oikeaoppisesta opettamisesta Äipänkään ei tarvitse niin paljoa stressata. Halo osaa melko hyvin jo vilkuttaa ja käskystä haukkuminen on tosi kivaa! Hiljaa-käsky puolestaan ei tietenkään muistu vielä mieleen yhtä hyvin. Viimeisimpänä olemme alkaneet opetella Äippää vasten hyppäämistä hali-käskyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti